Kinderfaculteit Pendrecht

De Kinderfaculteit Pendrecht is uniek in Rotterdam, zelfs in Nederland. Op de Kinderfaculteit kunnen alle kinderen van de Pendrechtse basisscholen nĂ¡ schooltijd leuke en leerzame lessen volgen. Zij ontdekken er wat zij leuk vinden, waar ze goed in zijn en waar ze misschien talent voor hebben. Zij kunnen een vreemde taal leren, zoals Spaans, Papiamento of Chinees. Zij kunnen leren koken, dansen of muziek maken. Zij kunnen lekker tuinieren in de buitenlucht of leren voor zichzelf op te komen in de trainingen Rots en Water. En natuurlijk is er volop sport!

De Kinderfaculteit is ontstaan in een goede samenwerking tussen de vier scholen en Vitaal Pendrecht.

Schoolsportvereniging

De Kinderfaculteit werkt nauw samen met de sportverenigingen in en rond Pendrecht. Kinderen kunnen kiezen uit negen sporten, bij een echte sportvereniging. De trainingen voor die sport worden gegeven door de trainers van die sportclub. De kinderfaculteit en de sportvereniging organiseren vier instroomtrainingen. Past die sport goed bij het kind dan kan hij of zij lid worden van die vereniging.

Bij het lidmaatschap van een sportclub hoort het betalen van contributie. Voor ouders met een laag inkomen is het mogelijk gebruik te maken van het Jeugdsportfonds.

De kinderraad

De Kinderraad helpt de bedenkers van de kinderfaculteit met het zoeken naar de leerzaamste en leukste lessen. De kinderraad bestaat uit kinderen van de vier basisscholen. Laat je mening horen!!

Zondag-school

In november start de Kinderfaculteit met een school op zondag. In deze lessen krijgen kinderen de kans om extra aandacht te besteden aan vakken die zij graag willen leren. Voor meer informatie kinderfaculteitpendrecht.nl.

Kinderfaculteit

De lessen van de Kinderfaculteit zijn ná schooltijd, elke week van maandag tot en met vrijdag. Ze worden gehouden in de Kinderfaculteit op Plein 1953; in één van de gymzalen in de Krabbendijkestraat, de Herkingenstraat of de Sommelsdijkstraat; bij de Kinder Service Hotels of in het arboretum. Voor groep 1, 2 en 3 is er voorlezen, gewoon op de eigen school.

Rekenfaculteit